Warren Robinett


JOHN GARPIKE växte upp under de gnisslande modemens tii-iii-ii-iiid. I likhet med många som läser detta är han en av I:arna.

På den tid när modemen härskade dök SysOps och andra företeelser upp. Under ungdomsåren introducerade John ett av flera experiment. Redan här fanns en obehärskad experimentvilja… för utveckling av påskäggstänk, om man så vill.

Ett namn blir intressant i det här sammanhanget: Christer Wijk. 

Frågan vi alla ställer oss.
Vem var Christer Wijk?
Suffering Islands egen Warren Robinett, eller vad?

181  lär ha svaret, sägs det.


***

ACKNOWLEDGEMENT

En annan som har en hel del svar, i detta fall om Tsunamiwebben, är Johns bror Martin. Detsamma gäller duon Anders och Ronja.

I sann ”Robinett-anda” får de här nedan acknowledgment och cred. Och för att vara tydlig. Det är helt okej att Johns bror och nämnd duo blir headhuntade av konkurrenter. Allt blandas. Inte sant?

Martin@: grym strukturering, visuell handpåläggning och öga för webben. Långa och goa telefonsnack löste många knutar. Grymt! Stort tack!

Duon Anders & Ronja@: grym känsla för visuellt grundkoncept och design, för lyhörd finslipning och webbkoll. Under en tid när tiden inte räckte till gnistrade kreativiteten ändå till. Grymt! Stort tack!