CONTACT
AND MUTUAL ENCOURAGEMENT

SONY DSC

”Vi börjar närma oss Himejis hjärta.” Med samma diffusa handgest antydde han att de färdades och att de snart borde nå slutstationen. Han betraktade Marisha som om hon var en skör liten porslinsfigur och sa: ”Det faktum att du är fånge i dig själv ger dig inga goda förutsättningar att se bortom det jag pratade om förut.”
”Bortom mina sinnen?” frågade Marisha. ”Vad jag anser mig uppleva?”
”Ja, bortom din verklighet.” Han backade några steg och inspekterade byrån. ”Att se det jag ser.”

Cosmo Florida Bellman:
John Garpike är en ”gammal kommunikationsvetare”. Han uppskattar kommunikation, inte minst från alla ni godhjärtade människor som finns därute. Och han läser allt. Beroende på volym (och livets komplexitet), är det inte alltid som han har möjlighet att återkoppla till alla. En ursäkt i förväg, om så skulle vara fallet.

John Garpike:
Använd gärna kontaktformuläret nedan för att ryggdunka progressionen mot nästa bok, om du vill fråga om ett signerat ex, tillhandahålla tips till webben eller bidra på något annat vis. 

Och visst, om du vill göra en bokningsförfrågan är det bara att höra av sig. Jag har några strängar på banjon.  

KONTAKTFORMULÄR

PRESS
FREEDOM OF SPEECH

EXPLORE
JOHN AND MORE

Johan10

Fjäder från en katt ges ut hos:

Ekström & Garay
Sankt Petri kyrkogata 15, 222 21 Lund

Högupplösta bokomslag och författarporträtt: https://ekstromgaray.se/

För kontakt och recensionsexemplar:
info@ekstromgaray.se

Snabbfakta om John Garpike: Med den ena foten i vår historia och den andra i framtiden.
John Garpike är född 1977 och kommer från Stockholm. Han har magisterexamen i media och kommunikations-vetenskap vid Jönköping University, och har tidigare drivit produktionsbolag liksom EU-projekt inom såväl kvinnligt entreprenörskap som marina innovationer. I många år var han verksam som forskningskoordinator på Högskolan i Borås i nära samspel med professorer. Under dessa år föddes idéerna till debutromanen Fjäder från en katt. Senare som regional ledutvecklare, med inriktning pilgrimsleder, gav fascinationen för vår historia och natur en djupare förståelse för vår plats på jorden. En plats de flesta av oss tar för given.

”När man börjar en målning befinner den sig delvis utanför sig själv. I slutet tycks man röra sig inuti bilden.”  (Fernando Botero)

Det gäller genom skrivarprocessen och i vår resa geografiskt och livet.

Utgångspunkt för boken sammanfattas fint av Stephen Hawkings visdom:
”Kom ihåg att rikta blicken upp mot stjärnorna, inte ned mot dina fötter. Försök förstå vad det är du ser och fundera över vad det är som gör att universum existerar. Var nyfiken. Och hur svårt livet än kan te sig finns det alltid någonting som du kan göra och lyckas med. Att du inte ger upp är det som spelar roll. Släpp fantasin fri. Var med och skapa framtiden.”

Varför Alias John Garpike?
Läser man boken förstår man. Användandet av alias är vanligt förekommande år 2121. Garpike har dessutom koppling till Johns förflutna inom det kreativa området, en gång i tiden ett fantasirikt produktionsbolag. Pseudonymen är en hyllning i många avseenden, inte minst till uppväxten – den tid som berikades med rollspel, fantasi och skapandet av allsköns karaktärer. John Garpike är en karaktär.

Kommentar från förlaget om blomman i loggan:
Vad beträffar vår blomma så står den för livskraft och symboliserar viljan att förverkliga sig som människa. Dess färger och lyster ger inspiration att växa. Den är en metafor för berättarens dröm om att en dag få blomma upp i sitt författarskap.

Andemeningen passar väl in med John Garpikes syn på sitt författarskap.

PHOTO COLLECTION

För press, media och samarbetspartners finns ett brett fotogalleri med god variation för publicering.
Materialet i fotogalleriet får användas fritt i redaktionellt material, utifrån adekvat relevans. 

Lösen för nedladdning av foton tillhandahålls av förlaget (kontaktinfo nedan) eller av John via kontaktformuläret ovan.

Vidare till fotogalleri: fotos för nedladdning
Vid användning, ange fotograf : Josefine ”JoJo” Larsson

Fjäder Från en Katt
en hoppingivande dystopi

John Garpike ger ut första delen i sin SF-svit Tsunamiprojektet. Halsbrytande action med tänkande farkoster, uppfriskande humor, men även filosofiska funderingar om vart vi människor är på väg, vad vi håller på att skapa.

Amerika hundra år in i framtiden. De dystopiska framtidsskildringar folk på 2000-talet roade sig med att läsa om och se på film, har blivit en grym verklighet. Europa – om det ens längre existerar – framstår som en ouppnåelig myt. Och över allt regerar den hänsynslösa regimen 9.

Men det finns de som vägrar att finna sig i sakernas tillstånd. Unga mästertjuven Marisha skickas iväg av motståndsrörelsen till regimen 9:s innersta kärna, för att göra det omöjliga: stjäla den mystiska Tsunami.

Livet på jorden är omänskligt, och vår (anti)hjälte Marisha får dessutom all anledning att ifrågasätta sin egen mänsklighet; är hon människa eller maskin, eller kanske ingetdera? Men snart finner hon hopp, när hon hamnar i ett brokigt gäng som hon snart betraktar som sina första riktiga vänner. Och tidigare okända begrepp som medkänsla, gemenskap och samarbete får Marisha att tro på en ljusare framtid.

Fjäder från en katt är en minst sagt mångfacetterad framtidsskildring. Det är en omfångsrik bok, inte bara sett till sidantal, som vill utmana våra förutfattade meningar och fördomar, påminna oss om att allt inte är vad det först ser ut att vara …

Det här är en svindlande berättelse som sticker ut, på ett mycket önskvärt sätt. Och vi på förlaget är väldigt entusiastiska inför den här boken och hela Tsunamiprojektets framtid.