Eva 71 år, Pensionär (f.d. sjuksköterska)

Vad var det bästa med boken?

Jag rycks verkligen med av språket. Här finns en slags dragningskraft i hur orden flödar. Ja, jag rycks med och också av fantasin. För mig är det en otrolig värld att få sätta sig in i. Det är fascinerande, det är fängslande, boken lockar till fortsatt läsning från början till slut.

Hur var läsupplevelsen för dig?

Jag var först nyfiken på någonting nytt och annorlunda. Det här var något helt nytt för mig, att läsa den här typen av litteratur. Men i de flesta fall fick jag ändå en så tydlig bild av hur den här främmande världen såg ut. Det var intressant att få uppleva ny läsning och jag är verkligen glad för att ha läst Fjäder från en katt.

Vilken typ av skönlitteratur brukar du läsa?

Jag brukar läsa deckare, framförallt svenska. Men har känt att jag också vill prova något nytt, vilket jag är glad för.

Har du något favoritställe eller citat, något du fastnade särskilt för i boken?

Jag gillade Sub Rosa. Det var ett väldigt skönt ställe att läsa om och man kunde se det framför sig. Skogen och den varma källan minns jag så väl. Jag gillade att det var olika sorters människor på en och samma plats. Citatet vid Sub Rosas entré fastnade också.

Vilken eller vilka karaktärer fastnade hos dig under läsningen?

Det är ganska klart för mig. För framförallt fastnar jag faktiskt för den lilla Rorp. Jag ser Rorp som en söt, fin och snäll figur trots att Rorp beskrivs som en slags råtta med spindelben. Konstigt och roligt på samma gång. Hela gänget med Breakfast, Taxi, Candy och Marisha tycker jag om. Alla karaktärer känns intressanta att få följa.

Vad beror det på?

Alla karaktärer har en så tydlig och fascinerande personlighet som också levs ut på ett intressant sätt genom hela boken. Känns som att de utvecklas, var och en på sitt sätt.

Tycker du att boken har ett budskap?

Jag vet inte. Det kan kanske ge sig med tiden när jag tänker tillbaka på boken. Jag fastnade så fint i berättelsen, så att budskap tänkte jag inte så mycket mer på. Inte mer än kampen mellan det onda och det goda.

Vad tycker du om språket i boken?

Författaren har ett helt fantastiskt språk och hur han utrycker sig. Jag rycks med. Så välformulerat och nästan poetiskt eller melodiöst. Språket lockar till mer läsning. Verkligen jättebra skrivet. Det var språket som triggade mig att fortsätta läsa.

Vem skulle du rekommendera boken till?

Jag kan rekommendera boken till vem som helst, som läser böcker. Den är så bra. Om jag som aldrig läst sådant här förut, uppskattar den så, då borde vem som helst kunna njuta av den här boken.